İslam İktisadı Uygulama Ödülüne İKSAR Layık Görüldü

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM)’nin İslam İktisadı alanında gerçekleştirilen ilmi çalışmaları ve uygulamaları teşvik etmek amacıyla verdiği İslam İktisadı Ödülleri bu yıl farklı kategorilerde 16 Eylül 2020 tarihinde Grand Cevahir Hotel’de gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Ödüller İslam iktisadı çalışmalarının daha derinlikli ve uzun soluklu bir şekilde sürdürülmesini, mevcut iktisadi sorunların çözülmesine yönelik yeni açılımların ortaya konmasını ve hem teori hem de uygulama alanında yeni ve derinlikli çalışmaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

İslam İktisadı Araştırma Ödülü, İslam İktisadı Uygulama Ödülü ve İslam İktisadına Katkı Ödülü başlıkları altında toplamda 3 dalda verilen İslam İktisadı ödüllerine, İslam İktisadı Tez Ödülü ve bu yıla özel İslam İktisadı Özel Ödülü de eklendi.

Törende İslam İktisadı Uygulama ödülüne İKSAR layık görüldü. Ödülü Albaraka Türk genel müdürü Sn. Melikşah Utku, İKSAR yönetim kurulu başkanı Sn. Mücahit Özdemir’e takdim etti.

İslam İktisadı Araştırma Ödülü Prof. Dr. Monzer Kahf’a, İslam İktisadına Katkı Ödülü Prof. Dr. M.Umer Chapra’ya, İslam İktisadı Tez Ödülü Ömer Faruk Tekdoğan’a verilirken sadece bu yıla özel olarak verilen İslam iktisadı özel ödülü ise 2018 yılında vefat eden Abdullah Tivnikli’ye vefaen verildi.

İKAM değerlendirme komitesine ve bu başarıda emeği geçen tüm destekçilerimize teşekkür ederiz.